Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od rujan, 2011

Sunčana haljinica i šeširić

Trenutno moja omiljena Barbie haljinica! Čak i ne znam što da više o njoj napišem jer mislim da je svaki komentar s moje strane suvišan, obzirom da sam potpuno pristrana :-) Zato i neću dalje duljiti nego prepuštam vama da prosudite koliko je kome lijepa ili nije.  Samo još moram zahvaliti sestri što je kupila ovako lijepu žutu boju (makar sebi, pa sam je morala ukrast) koja je sama po sebi bila inspiracija. 


Konac je ponovno Unitasov, ovaj put merceriziran, a kukica 3,5 mm. Bod je jednostavan po cijeloj duljini žute boje, a podusknja i rub izreza bijele boje su sa standardnim uzorkom školjkica.

Breskvasta Barbie / Peachy Barbie

Ostalo mi malo materijala od Baby haljinice, pa da se ne baca :-). Konac je dakle isto Unitastova Hana, boja 05, kukica je 3,5 mm. Haljina je opet improvizirana od glave do pete pa nemam konkretnih uputa za priložiti, ali opet vas mog podsjetiti na stranicu MyPicot.com, točan uzorak koji sam koristila je ovaj: http://www.mypicot.com/patterns/0008.pdf Primijetili ste da sam se baš vezala za ovu web stranicu u zadnje vrijeme :-). Tako ću dok ju svu ne izližem, a onda u potragu za novom. Inače, ako netko ima kakvih prijedloga sa sličnim korisnim linkovima, bilo bi mi i više nego drago da podijeli ovdje s nama ostalima.
Cvijetići su standardni mali cvijetići (http://dodi-vidi-heklaj.blogspot.com/2011/02/cvjetic-upute-za-heklanje.html), samo je promijenjen treći korak. Dakle ovdje ide klizni bod, poludvostruki bod, dvostruki bod, poludvostruki bod, klizni bod u prostor ispod lanca od 3 petlje. Tako sam dobila sitniji cvijetić jer mi je originalna verzija iz gore spomenutih uputa bila ipak …

Simply Blue Barbie

Kao dokaz da heklanje uopće nije teško i da se može brzo naučiti prilažem ova dvije haljinice koje nisu mojih ruku dijelo nego moje sestre.  U par minuta sam joj pokazala jednostavan bod i kako se hekla u krug i par dana kasnije mi je poslala slike gotovih haljinica.  Moje skromno mišljenje je da su haljnice odlične, možda i bolje od mojih prvih radova :-), ali prosudite sami.


Eto zašto preporučam heklanje; nije teško naučiti neke osnovne bodove a jako brzo počnete sami razvijati svoje dodatke i finese. Zato je svaki rad poseban i svaka "kukičalica" ima drukčiji i često prepoznatljiv stil..... Kod pletenja to recimo ne primijećujem baš. Možda zato jer nisam obožavatelj pletenja, ali nekako mi se čini da se u heklanju može daaaleko više i raznovrsnije.

Čipkani kostimić / Lacy Two-Piece

Da se odmorim od haljinica okušala sam se s kostimićem. Trebao je bit poslovni, al mi se činilo dosadnjikavo pa sam u jednom trenu okrenula na čipku. I sad definitivno više ne prolazi ko poslovni kostimić........ 


Makar, hmmm, kad bolje razmislim znam za radno mjesto gdje bi ovako nešto bilo baš idealno  :-)
Čipku sam opet pokrala sa MyPicot.com (http://www.mypicot.com/index.html) .... a šta ću kad mi se sviđa.

Barbie Golden Gown

Ova zlatna haljina zapravo je dvodijelna, posebno korzetić posebno suknja radi lakšeg oblačenja. Šta da kažem, naučila na prvoj haljinici pa sad pazim :-) Potpuno je improvizirana, obzirom da sam već ranije primijetila da mi takve najbolje uspjevaju, dakle nemam uputa za njih, a i nisam ih zapisivala tako da će ova ostati unikat. Ako nekog ipak interesira,  uzorak za suknju sam uvrebala na MyPicot (http://www.mypicot.com/index.html), jedno od omiljenih mi mjesta za vrebanje čipkanih uzoraka. 

Dio suknje oko struka i većina korzetića su napravljeni od jednostavnih bodova ali tako da je jedan bod u prednjoj petlji prethodnog boda, drugi bod u stražnjoj petlji i tako do kraja reda svaki red. I zadnja dva reda korzetića su sa gore spomenutim čipkanim uzorkom, kao i ostatak suknje.Konac je Lea 20 od Veteksa, kukica 1.5 mm. 

Barbie Evening Gown

Već danima tražim primjerak Barbie. Ne bi vjerovali koliko je teško nać barbiku kad nemate od vlastitih klinaca.....Sve prijateljice su ih pobacale, podijelile, pogubile....uključujući i mene. 
Ali nisam se dala smesti. Namjerila sam zaheklati večernju haljinu za Barbie i tako sam i napravila. Malo sam proguglala, našla mjere Mattelove Barbie i krenula više manje odokativno. 


Prvo sam namjerila da bude samo tamnocrvena, ali nešto mi je jednostavno falilo pa sam probala malo obruba napravit da vidim hoće li funkcionirat, pa malo cvijetić dodala, pa traku prije volana.....i tako se nakupilo.

Ja sam zadovoljna rezultatom, ali sad opet moram nać primjerak barbike da ju pokušam utrpat u haljinu i vidim jel može služit svrsi ili će bit samo ko ogledni primjerak :-). 
Ostaje još samo pitanje leđa i tu pozdravljam svaki prijedlog i ideju ako netko ima za mene.

Problem je znači sljedeći: da bi se haljina moglau nekom trenutku i navuć na Barbie, ostavila sam otvorenu po sredini leđa do početka nogu …

Pinky torbica

Dugo me nije bilo, al zato kad me krene me krene....

Ovaj torbičak sam napravila još u pauzama između nabave konca za toliko spominjanu baby haljinicu, ali eto nije mi palo na pamet objavit, jer sam, pa jednostavno... lijena :-).
Torbica je rađena istim principom, odnosno istim uzrokom ko i plava mornarska torbica koju sam već objavila, samo mornarska ima i bijeli rubi i volančić, a ova ima samo bijelu "smotanu ružu", da baš ne budu iste. Ružu sam stavila u dvije verzije jer se nisam mogla odlučiti gdje mi je draža.
Ovo je znači samo umanjeno izdanje, veličina kukice je 3.5 mm.
Upute za obje torbice ću stavit kroz koji dan.

Vratila se i dovršila haljinicu!/Baby Peachy Dress

I'M BACK!!!!

Kooonačno je gotova haljinica!  Nakon borbe s uzorkom, pa s nabavkom konca pa s lijepim vremenom koje mi nije dalo da heklam, eto pobijedila sam i dovršila haljinicu.  Zapravo je nisam ni formalno dovršila jer planiram još provući tanku bijelu satensku vrpcu na leđa za vezanje i kroz ove rijeđe stupiće u izrezu, ali nemogu pričekati dulje da je objavim. 

Koristila sam 3.25 i 3.75 kukice, konac Hana boje breskve i bijele boje.