14. lis 2011.

Gradske papučice za bebe - upute za heklanje


Evo malih gradskih papučica i konačno novih uputa!!!! Nisu komplicirane, brzo se naprave, a meni osobno su preeeeeslatke. 
Za sve bebe koje drže do sebe - Jer su one to zaslužile! :-)))


Papučice na slikama su napravljene kukicom 3.5 mm. 


Da si malo skratim muke napravila sam malu legendu kratica za lakše praćenje, a da početicima skratim muke linkala sam ih na upute tako da ako kliknete na njih vodi vas na stranicu s uputama kako napravit taj bod. 


Legenda kratica: 
jb = jednostavan bod
db = dvostruki bod
hdb = poludvostruki bod
kb = klizni bod


Spajanje
Na kraju reda slobodno spojite sa standardnim kliznim bodom, ali da vam izgleda urednije preporučam spajanje na koje sam nabasala na ovom videu - Special Join


Zatvaranje razmaka
Provucite kukicu kroz klizni bod prije prvog okretanja, provucite kukicu kroz bod u koji je napravljen kb sa strane, prebacite vunu preko kukice i provucite je kroz obje petlje na kukici.


Za početak napravite labavo lanac od 19 petlji (ne prelabavo da ne nastanu velike rupice, tek toliko da se može s obje strane petlje raditi). 
1. red - 1 jb u drugu petlju lanca od kukice, 16 jb, 3 jb u zadnju petlju lanca. Nemojte okretati rad nego samo nastavite po drugoj strani početnog lanca sa 16 jb, 2 jb u prvi jb s početka reda, spojite na gore naveden način i okrenite rad. 
2. red - 1 petlja, 1 jb u prvi bod, 2 jb u sljedeći bod, 16 jb, po 2 jb u sljedeća 3 boda, 16 jb, 2 jb u sljedeći bod, 1 jb u isti bod gdje je napravljen prvi jb s početka reda, opet spojite na gore opisan način i okrenite rad.
3. red - 1 petlja, 44 jb, spojite kako je gore navedeno, okrenite (44 boda)
4. red - 1 petlja, po 2 jb u sljedeća 3 boda, 16 jb, po 2 jb u sljedećih 6 bodova, 16 jb, po 2 jb u sljedeća 3 boda, spojite, okrenite. (56 bodova)
5. red - 1 petlja, 3 jb, 16 hdb, 6 jd, 16 hdb, 3 jb , spojite, okrenite. (56 bodova)
6.-7. red - 1 petlja, 56 jb, spojite i okrenite
8. red - 20 jb, 8 puta spojite po dva boda u jedan (sužavanje), kb, okrenite, kb, 8 db, kb, okrenite, kb, 8 db, zatovrite razmak, 20 jb (48 bodova)
9. red - 1 petlja, 28 jb, zatvorite razmak, 20 jb, spojite, okrenite
10. red - 16 jb, 8 puta spojite po dva boda u jedan (sužavanje), kb, okrenite, kb, 8 db, kb, okrenite, kb, 8 db, zatovrite razmak, 16jb (40 bodova)
11. red - 1 petlja, 24 jb, zatvorite razmak, 16 jb, spojite, okrenite
12. red - 12 jb, 8 puta spojite po dva boda u jedan (sužavanje), kb, okrenite, kb, 8 db, kb, okrenite, kb, 8 db, zatovrite razmak, 20 jb (32 boda)
13. red - 1 petlja, 20jb, zatvorite razmak, 12 jb, spojite, okrenite.
14 red - 1 petlja, 32 kb, spojite, odrežite ostatak konca i učvrstite kraj. 


Preklop: 
1. spojite konac (vunu) s krive strane na prvi bod kod sužavanja u 11. redu i oko svakog boda koji je sužen napravite jb = 8 jb, okrenite
2. 1 petlja, 2 hdb u prvi jb s prethodnog reda, 6 hdb, 2 hdb u zadnji bod s prethodnog reda, okrenite
3. 1 petlja, 2 hdb u prvi jb s prethodnog reda, 6 hdb, 2 hdb u zadnji bod s prethodnog reda, okrenite
4. po jedan hdb u svaki bod s prethodnog reda do  željene duljine. 
Na kraju samo preklopite na pravu stranu i našijete gumbiće po želji.


Nadam se da su upute jasne i da će vam biti od koristi. Ako negdje zapne slobodno me kontaktirajte za pomoć na mail kukicalica@gmail.com ili na Facebooku

12. lis 2011.

Heklane papučice za djecu

Smeđe papučice za male ljude. Obrubljene lila vunoma čisto radi efekta i s dekorativnom kopčom na ristu. Papučice su napravljene kukicom 4mm, s jednostavnim i polu-dvostrukim bodovima.
10. lis 2011.

Baby haljinica i cipelice s leptirićemOstalo mi nešto mornarsko plave vune pa da se ne baci...
Koristila sam kukicu 4mm/G. Straga ima produljen ovratnik zalakše kopčanje drukerom. Leptirić s desne strane dolje ima funkciju džepića, a gornji je čisto dekorativan. Leptirići su napravljeni po već postojećim uputama s bloga, s kukicom 3,5mm. 
Cipelice su rađene s kukicom 5mm, leptirići su pak s kukicom 1,5 mm da ne budu preveliki na tolikim cipelicama. 


6. lis 2011.

Ljepotica u ljubičastom


Ova ljubičasta ljepotica je dijelo na koje se trenutno najviše ponosim. Napravljena je s istim uzrokom ko moja prva Barbie haljina , samo ova je sa kukicom 3,5 mm, dok je ona s 1,5mm. Moram reći da mi se ovaj uzorak školjkica ljepše vidi s ovako debljim koncem, bar se tako meni čini. Dodala sam mali "latin twist" na proširenom dijelu na dnu i cvijetiće čisto da ne bude ista ko i crvena.


Bijeli kaputić je djelo genijalnog uma moje sestre :-). Kompletno je zaokružen tako da odskače od svih silnih standardnih kaputića kockastog oblika zbog čega ima neki elegantniji štih. Radi se u jednom potezu što je mene začudilo jer se obično rade posebno rukavi, posebno bodi pa se spaja, al eto, ovaj očito ne samo da je lijep nego je i super jednostavan. 

Upute za ovu haljinu postoje i bit će dostupne kroz neko vrijeme, tako da malo za promjenu i upute dodam......postala sam malo lijena s tim makar je poanta bloga bila da podijelim upute sa vama.....al eto, teško mi je bacit kukicu i primit se ispisivanja.....ali budem...obećajem...budem!